Alla inlägg under december 2010

Av Anita Jansson - 5 december 2010 15:54

Jag har en vän som är fantastiskt duktig på att fotografera och jag har fått låna några bilder av henne som jag tycker så mycket om att bara måste lägga ut dem här.


En bild kan säga mer än tusen ord.


                     

Av Anita Jansson - 5 december 2010 13:59

Tiden går så fort, redan andra advent.

I dag är det en sån där skön söndag när man bara vill göra ingenting, har i och för sig fått lite gjort på morgonen och det betyder att jag bara kan ta det lugnt och njuta resten av dagen. Skulle ha fått besök av en gammal vän men klok som hon är ställde hon in resan med tanke på väglaget när man ska åka långt.


Ryggen är bättre och nu kanske jag kan sätta i gång och sticka lite igen, har fått lite nya uppslag på Lovikka vantar som jag ska testa bara jag gjort klart raggisarna som jag håller på med nu, bara en återstår.


Önskar er alla en skön 2:a Advent med mycket peppar kakor och tända ljus.


Lev I Hjärtat!

Av Anita Jansson - 4 december 2010 22:59

Vad är det som händer?

Inom loppet av en vecka blir två människor brutalt misshandlade helt oprovocerat.

Den första incidenten hände förra lördagen på en krog där en av mina söner befann sig och en av hans kamrater fick tinningen uppskuren när han stod och pratade med ett par vänner, han hade precis kommit dit  och inget hade hänt innan, han känner hur det smäller till i skallen och sen blir allt suddigt. Han tappar nästan 1 liter blod och tack vare rättrådig barpersonal får de stopp på blodflödet innan ambulans andläder efter 20 min, fatta 20 min! Väl på sjukhuset får han i alla fall det blod han behöver och sys över ett ca: 10 cm område. Killen mår förhållandevis bra idag men tänk er själva att behöva gå med rädslan och undra vem det var som gjorde det, när de flesta som var där ändå är polare. Plånbok, körkort och kontanter snodde de också.


Händelse nummer 2 hände i dag, utanför vår Riksdags Hus!

En grupp människor står och delar ut flygblad varpå min vänninas vän går förbi och blir erbjuden ett blad men tackar nej genom att sjuta handen ifrån sig som lämnar fram bladet. DÅ! Hoppar ett gäng killar fram och börjar puckla på honom, hans flickvän gråter och ropar förtvivlat på hjälp i från förbipasserande utan att någon lyfter ett finger till hjälp och när hon ser att de tänker ta flaskor till tillhyggen lyckas hon få honom därifrån. Han är chockad och jätte skadad och undra säkert varför detta hände.


Jag undrar bara vart är världen på väg, varför hjälper vi inte våra medmänniskor när vi ser att de är i nöd. Är vi så jävla självupptagna att vi inte ens ingriper när vi ser att någon blir illa skadad?


Vi ska älska varandra och ta hand om andra som vi själva vill bli omhändertagna.


Lev I Hjärtat!

Av Anita Jansson - 4 december 2010 00:01

Om allt bara flyter på vad lär man sig då? Oj, det rimmade ju nästan eller det gjorde det. Tänkt att allt ska komme genom den hårda skolan, men det är väl då det blir bäst kan jag tänka mig.

Jag vet inte hur du tänker göra men jag tänker i alla fall.


Leva I Hjärtat!

Av Anita Jansson - 3 december 2010 13:13

Skönt att kylan släppt för er tag, men nu kommer snön i stället men det gör inte mig nåt för jag gillar vinter, årstider skulle jag inte kunna klara mig utan, att få uppleva höstens rusk och regn och vackra färger, eller våren när allt vaknar till liv igen och sommaren den varma sköna som jag i alla fall brukar vara lite trött på när hösten äntligen kommer.


Lev I Hjärtat!

Av Anita Jansson - 2 december 2010 11:11

Den här serie böcker tycker jag är hur bra som helst.


  



Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?
Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.
Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt , Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet. 
Sjöberg själv är splittrad och bestämmer sig till slut för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mamma vägrat tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott var död.

Vyssan lull är den tredje boken i Hammarbyserien och handlar om skuld, och hur den påverkar människor även efter att de är borta. De två tidigare böckerna i den populära serien är Pepparkakshuset och Mamma, pappa, barn. 


Kan köpas på Bokus

Av Anita Jansson - 1 december 2010 21:20

Det är tur att jag har en så snäll och fin dotter som hjälper mig att färga håret, det finns inget värre än att se allt det gråa komma fram då känner jag mig som 70 år, men nu är det fint igen och jag känner mig nästan som ny. 


Lev I Hjärtat!

Presentation

 


Här kan man läsa om mitt liv och mina intressen.

Bloggerfy

Fråga mig

2 besvarade frågor

LnkJuice

Omröstning

Jag vet att denna fråga ställts miljoner ggr men tror du på ett liv efter döden?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Handarbete

Bloggportalen

BloggVärde

Gästbok

Högvinsten


Ovido - Quiz & Flashcards